Reglement HORKA CUP 2024-03-27T11:09:58+01:00

Reglement HORKA CUP

Algemene bepalingen:

 1. Er wordt gereden onder de reglementen van de afdeling Basissport KNHS
 2. De selectiewedstrijden voor de HORKA CUP zijn opengesteld voor de klasse 70cm tot en met 1.30m Categorie C, D en E.
 3. De resultaten van de selectiewedstrijden tellen mee voor winstpuntentelling en worden verreden over een klassiek parcours.
 4. Bij tussentijdse promotie mag in de klasse gestart worden waarvoor men is geselecteerd voor de finale, mits je in het basisparcours nog in deze klasse mag deelnemen.
 5. Het finaleparcours voor de HORKA CUP komt niet voor puntentelling in aanmerking.
 6. Om in aanmerking te komen voor de finale van de HORKA CUP dient men tijdens één selectiewedstrijd minimaal bij de beste 25% combinaties te hebben gereden.
 7. De geselecteerde combinaties voor de finale worden persoonlijk uitgenodigd voor de finale.
 8. Inschrijven voor de selectiewedstrijden en de wedstrijd in Raalte kan via www.mijnknhs.nl
 9. Het is verplicht om het basisparcours(klassiek) te rijden op zaterdag 1 juni. Inschrijven kan via www.mijnknhs.nl
 10. De finale wordt gereden over 1 parcours (progressief) op zaterdag 1 juni met barrage achteraf. De startvolgorde wordt bepaald tijdens het vooraf verreden klassieke parcours. De startvolgorde is omgekeerd van de uitslag. Dus de winnaar start als laatst het finaleparcours. Het finaleparcours wordt in alle klassen verreden op fouten en tijd. A finale (90cm t/m 1.30m) en B finale (70 en 80cm) (B finale zal als eerst verreden worden)
 11. Het prijzengeld per finale: 1e €100,-2e €50,-, 3e 25,-, 4e 12,50 enzovoort.
  Daarnaast zijn er voor de prijswinnaars van de finale diverse ereprijzen en/of gebruiksvoorwerpen te winnen. Voor de overall winnaar van de finale stelt HORKA een prijzenpakket beschikbaar
 12. Startgeld finale €10,- per start.
 13. De organisatie heeft het recht om een beperkt aantal wildcards te verstrekken voor de finale.
 14. In de finale is de prijsuitreiking direct aansluitend per finale. De overall prijsuitreiking is na afloop van de prijsuitreiking van de laatste finale. De prijsuitreiking is uitsluitend te pony. Is dit niet het geval dan vervallen de prijzen aan de organisatie.
 15. Wanneer de reglementen niet toereikend zijn, beslist de organisatie van de HORKA CUP eventueel in overleg met de voorzitter van de jury.